RED KURI HOKKAIDO TÖK BIO VETŐMAG
A Red Kuri hokkaido tök bio vetőmag korai, erős növekedésű, hokkaido típusú sütőtök. Terméskötődése kiváló, mutatós egységes árut ad.
Jellemző kerek-csúcsos narancssárga héjú sütő/főzőtök szintén narancssárga, dió aromájú hússal. Héjastól is főzhető. A termés súlya 1,5-2 kg. Ha szeptemberben vagy októberben szedjük fel, februárig tárolható.
A Red Kuri hokkaido héja mély narancssárga, már-már piros. A húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom. Nem olyan könnyű felvágni, mint a kanadai sütőtököt, de könnyebb, mint a dobosit. Sütni és levesnek is nagyon jó.
Amerikából került át Japánba, ahol Hokkaido szigetén nemesítették ki ma ismert fajtáját.
Az angolszáz konyhamagazinok szuperlatívuszokban beszélnek erről a hokkaido tök fajtáról. Amíg valaki nem kóstolja, addig úgysem érti, hogy mi lehet olyan különleges egy sütőtökben. Simán sütve is maradandó élmény, de aki kipróbálja a Hokkaidó krémlevest, amelyet az eredeti tökhéjban szolgálnak fel, az biztosan megpróbál szerezni néhány magot és elveti a kertben.
Amíg egy kisebb dobosi tök 2-3 kiló, addig a Hokkaido általában 1-1,5 kiló, és megvan benne minden, amit egy sütőtökben szeretünk. A húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom.
A Red Kuri hokkaido termesztése nem különbözik a többi sütőtöktől, de távoli származása miatt egyenlőre a kártevők és kórokozók szerencsére nemigen bántják. A biokertek hálás növénye.